Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Maďarská gulášová polévka. Pokrm, který zahřeje a zcela zasytí!

Maďarská gulášová polévka. Pokrm, který zahřeje a zcela zasytí!

12.11.2024 - AndreaP.

Maďarská gulášová polévka je známá svou bohatou chutí a hřejivým účinkem, jedná se o kulinářský poklad, který doslova překračuje hranice. Tento tradiční pokrm je totiž hluboce zakořeněný v srdci středoevropské kuchyně. Má sice své různé regionální obměny, ale základ, což je kvalitní maso, je vždy stejný. Příprava není nikterak náročná a máme zde jistotu, že tato polévka v poklidu  nahradí i hlavní chod. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 150 g libového vepřového masa
  • 100 g hovězího masa
  • 6 lžic kysané smetany
  • 1 malá mrkev
  • 2 cibule
  • barevný pepř
  • 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
  • 25 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 zelená paprika
  • špetka mletého pepře a sušeného česneku
 
Všechno maso řádně omyjte a nakrájejte na stejně velké kousky.
 
Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka.
 
Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a restujte přibližně 5 minut. Pak přidejte mrkev, barevný pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek.
 
Dobře zamíchejte, přidejte cca 500 ml vody, zakryjte a vařte zhruba hodinu (do změknutí masa). Podle potřeby podlévejte.
 
Před podáváním přidejte kysanou smetanu. Podáváme s pečivem. 
 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz