Máte rádi kotlety? Pak jistě víte, že není nad to nechat maso předem odpočinout v chutné domácí marinádě. Dnes vám proto přinášíme recept na řádně pikantní, doslova čertovské vepřové kotlety. Záleží pak už jen na vás, zda si je posléze osmahnete doma na pánvi a nebo využijete krásné počasí a vychutnáte si je připravené venku na grilu. Jedna rada na závěr - nezapomeňte na pivo!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- olej na smažení
Marináda:
- 4 vejce
- sůl
- 2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička kari
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžička mletého kmínu
- 6 stroužků utřeného česneku
- cca 11 lžiček solamylu
Vejce rozšleháme, přidáme koření a solamyl a umícháme marinádu.
Plátky masa naklepeme z obou stran, a vložíme do připravené marinády tak, aby byly obalené ze všech stran. Zakryjeme a uložíme do lednice ideálně na 24 hodit. Čím delší odležení, tím lepší chuť.
Poté už jen plátky masa smažíme na oleji, případně grilujeme na grilu.
Jedná se o minutku, podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.