Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Odrazuje vás složité obalování květáku? Připravte si květákové placičky, které rychle mizí z talíře

Odrazuje vás složité obalování květáku? Připravte si květákové placičky, které rychle mizí z talíře

19.3.2024 - AndreaP.

Květákové placičky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat tuto zdravou zeleninu. Tuto křupavou pochoutku můžete podávat jako předkrm, lehký hlavní chod nebo dokonce jako svačinku. V následujícím článku vám představíme recept, který je nejen chutný, ale také velmi snadný. Je ideální i pro ty z nás, co milují smažený květák, ale odrazuje je relativně obtížné obalování těchto kousků. Tady toto odpadá!  Připravte se však na to, že tyto placičky rychle zmizí z talíře – jsou totiž tak dobré, že si na nich každý pochutná!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 středně velký květák
  • 2 vejce
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic mléka
  • sůl
  • olej

 

Květák omyjeme, očistíme od přebytečných listů a nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy.  Přidáme mouku, rozšlehané žloutky, sůl, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vše promícháme.

Z těsta nabíráme lžící hromádky, na pánvi vytvarujeme do tvaru placičky a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme odkapat na papírovém ubrousku.

Vhodnou přílohou v případě obědu jsou různě upravené brambory a tatarská omáčka.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz