Jak už jsem si zde psali, nacházíme se v období půstu, téměř za námi je dlouhá a složitá zima a naše tělo potřebuje odlehčit jídelníček a nabrat tak potřebnou sílu. Dnešní recept je k tomuto určený. Získáte tímto nejen rychlou teplou snídani, ale také v pohodě svačinu, kterou si vezmete kamkoliv sebou do krabičky. Jablka nám dodají potřebné vitamíny, ořechy tuky a rýže pak zase sacharidy. Rozpis je uveden pro jednu osobu.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 30 g másla
- 1 jablko
- 55 g vlašských ořechů
- 1 citron
- 2 hrsti uvařené rýže - nejlépe basmati
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn..)
Jablko oloupejte a nakrájejte na kusy. Na rozehřátém másle kousky jablka orestujte 3 až 4 minut.
Přidejte kousky vlašských ořechů a kůru z citronu. Opékejte ještě minutu až dvě.
Vmíchejte předem uvařenou rýži a za občasného míchání ještě minutku povařte.
Stáhněte z ohně, vmíchejte nasekané čerstvé bylinky a podávejte. Čerstvé bylinky můžete případně vynechat a celý pokrm lehce posypat skořicí, získáte tak zase jinou chuť, navíc skořice prohřívá organismus.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.