Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. A řízky z ní jsou doslova pochoutkou. Ani jejich příprava není moc zdlouhavá, tudíž jsou i ideální během pracovního týdne, kdy přece jen člověk hledá co nejvíce úspory času, a to nejen v kuchyni. Dnes si je připravíme v lahodném těstíčku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety (bez kosti)
- 2 celá vejce
- sůl
- pepř
- lžička mleté uzené papriky
- 2 stroužky česneku
- 0,5 hrnku mléka či podmáslí
- 6 lžic hladké mouky
- lžička hořčice
- 70 g anglické slaniny
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Nejprve si připravíme těstíčko, a to tak, že rozšleháme celá vejce, přidáme podmáslí či mléko, rozetřený česnek, hořčici, papriku a lehce vmícháváme mouku. Úplně nakonec přidáme nakrájenou anglickou slaninu (na drobno).
Kotlety řádně omyjeme, naklepeme a lehce nařízneme okraje, aby se maso při smažení nekroutilo. Osolíme a opepříme.
Do prázdné misky si vsypeme strouhanku.
Připravené maso nejprve obalíme ve strouhance, pořádně rukou přimáčkneme a pak namočíme do těstíčka (to by mělo být hustější, aby z masa nestékalo). Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran do zlatova.
Podáváme s různě upravenými brambory, nezapomene ani na zeleninovou přílohu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.