Wafle jsou nadýchanou sladkou pochoutkou, která se připravuje už po staletí. První zmínky o nich najdeme už ve 14.století. Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř lahodné, a milují je jak děti, tak dospělí. Jejich příprava přitom není nijak náročná, stačí pár základních surovin a můžeme začít.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 40 g cukru krystal
- 1/2 l mléka - ne z ledničky, ideálně pokojové teploty
- 1 celé vejce
- 3 jablka
- prášek do pečiva
- 1 skořicový cukr
- špetka soli
- olej
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno.
Z bílků a soli vyšleháme v míse pevný sníh.
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a skořicovým cukrem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec nastrouhaná jablka. Vše promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Waflovač rozpálíme, lehce potřeme olejem a postupně naběračkou lijeme těsto, které vždy rozetřeme až ke kraji. Smažíme dozlatova. Postupně takto zpracujeme veškeré těsto.
Podáváme samotné lehce posypané cukrem, případně s ovocem, šlehačkou, oříšky, mandlemi, čokoládou, nutellou, různými sirupy a toppingy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.