Bramborová míchanice je tradiční jídlo už z dob našich babiček, které se snadno připravuje z pouhých pár ingrediencí, jako jsou brambory, vejce, cibule, sůl a pepř. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí připravit rychlé, chutné a syté jídlo bez zbytečných nákladů a zdlouhavé přípravy.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kg brambor
- 200 g uzeného masa (či špekáčky, klobásky, ale klidně i zbytky pečeného kuřete apod.)
- 1 cibule
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- majoránka a kmín podle chuti
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Zvolené maso či uzeninu nakrájejte na malé kousky. Rovněž cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
V hrnci s osolenou vodou uvařte klasicky nakrájené brambory, dokud nezměknou. Zceďte.
Na hlubokou pánev dejte olej, na tomto poté orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájené uzené maso a rovněž ho zlehka orestujte.
V dalším kroku přidejte uvařené brambory a vše společně za občasného promíchání opékejte.
Ve sklenici rozmíchejte vejce a mléko. Osolte a opepřete, přidejte kmín a majoránku.
Tuto rozšlehanou směs poté přidejte do pánve s brambory, uzeným masem a cibulí.
Opékejte míchanici na pánvi, dokud vejce neztuhnou. Poté podávejte.
Tip: Pro vylepšení chuti můžete v závěru ještě posypat strouhaným sýrem a na talíři dozdobit zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.