Jak si co nejvíce zpříjemnit teplotně značně nestabilní podzimní dny a zejména večery, kdy se mnohdy prokřehlí vracíte domů? Odpovědí vás jistě napadne hodně. Co ale zcela jistě funguje a nikdy nezklame nejen chuťové buňky, ale také pohladí duši a zahřeje, je čokoláda. Kdo z nás by jí neměl rád.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 0,5 litru mléka
- 1,5 tabulky hořké čokolády
- 2-3 lžíce krupicového cukru
- 5 lžic kakaa (holandské)
V malém množství mléka na mírném plameni rozpustíme kakao a cukr, směs přivede k varu. Poté přilijeme zbytek mléka a zahříváme. Když se mléko téměř vaří, vypneme sporák a postupně přidáme čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Přelijeme do hrníčků a ihned podáváme. Můžeme případně dozdobit kopečkem šlehačky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.