Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné. Jedná se o jedno z nej českých národních jídel! Všichni je známe, každý z nás je zcela jistě již někdy ochutnal a většina se pak k nim ráda vrací. Ne každý má ale odvahu pustit se do klasických kynutých. Existuje ale lehčí alternativa. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení. Použít pak můžeme jakékoliv ovoce, které je momentálně s ohledem na sezónu dostupné, tyto knedlíky se pak lehce snesou i s ovocem mraženým.
(forografie: Pixabay)
Těsto:
- 2 měkké tvarohy
- 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky
- 2 žloutky
- sůl
Náplň:
- tvaroh
- moučkový cukr
- máslo
- mražené nebo čerstvé ovoce
V míse uhněteme z tvarohu, osolené mouky a žloutků těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na plátky, dlaní je rozmáčkneme a na každý kus těsta položíme ovoce. Knedlíky dobře zabalíme, vhodíme do vroucí vody a vaříme 8 minut.
Poté vylovíme sítem (případně opatrně scedíme), necháme lehce okapat. Posypeme je strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme máslem nebo smetanou. Kdo má rád, může posypat opraženou strouhankou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.