Jste také zastáncem toho, že s jídlem je třeba šetřit a nic se nemá vyhazovat? A nyní jste v situaci, kdy vám zbyla od oběda rýže a potřebujete jí nějak zužitkovat? Případně jste milovníci rýže a netradičních rýžových receptů? V obou případech je pro vás ideální volbou níže uvedený recept. Je nenáročný na čas i suroviny a jednoduchý svým postupem.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 300 g rýže
- 1 lžička kari
- 4 vejce
- 1 cibule
- 20 g másla
- 2 lžíce strouhaného sýra
- sůl
Rýži smícháme s kari kořením a uvaříme, případně použijeme již uvařenou rýži, která nám zbyla od oběda.
Do měkké rýže vmícháme vejce, přidáme cibuli osmaženou na másle a strouhaný sýr. Směs promícháme a podle chuti případně osolíme.
Na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky. Podáváme se zeleninovou oblohou.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.