Kuřecí řízky jsou ze všech řízků ty nejoblíbenější, přesto nás ale při jejich přípravě může nemile překvapit jedno velké nebezpečí. Otázka teda zní, jak udělat to, aby kuřecí řízky byly krásně měkké a hlavně, a teď se dostáváme k onomu nebezpečí, nebyly vysušené? Je to jednodušší, než se na první pohled může zdát. Stačí nám k tomu jedna jediná věc, a sice kyselé prostředí - v tomto případě kyška (ale může být i podmáslí či bílý jogurt). Ta způsobí, že maso v ní naložené zkřehne a zůstane krásně šťavnaté.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 kyška
- česnek podle chuti
- 2 lžíce sekané petrželky
- sůl
- 4 kuřecí prsa
- olej na smažení
- strouhanka na obalení
Maso trochu naklepeme,osolíme a naložíme do marinády na 24 hodin. Marinádu připravíme tak, že do kyšky prolisujeme česnek a řádně promícháme. Marináda má za následek to, že díky kyšce řízky krásně zkřehnou, česnek jim pak dodá říz.
Poté na druhý den rovnou obalujeme ve strouhance, ale POZOR, strouhanku nepřimačkávat, jen tak překulit z jedné strany na druhou.Obalené ihned smažíme.
Příloha - různě upravené brambory, zeleninový salát.
(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.