Sezóna rajčat je v plném proudu, keříky na zahradách jsou doslova obsypané a s trochou nadsázky se dá říct, že kdo je má rád, tak je jí téměř ke všemu. Jen v tyto měsíce totiž mají tu nejlepší chuť, jakou si jen lze představit. A my si právě z rajčat uděláme tu nejrychlejší snídani (ale možno i večeři či svačinu), která chutná všem.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 rajčata
- 100 g ementálu
- 1 svazek bazalky
- 1 lžíce piniových semínek
- 4 plátky celozrnného chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme nahrubo. Omytou bazalku a piniová semínka hrubě nasekáme. Opečený celozrnný chléb zakapeme olejem. Plátky obložíme rajčaty, sýrem a posypeme bazalkou a piniovými semínky. Osolíme a opepříme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.