Je to rychlé a velmi jednoduché jídlo. Klasický řízek, jak se na první pohled může zdát, díky pikantní chuti nakládané zeleniny získá chuť, kterou si zamilujete. Navíc to, že se peče v troubě způsobí, že maso bude krásně měkké a šťavnaté. Vepřové na Moravance je prostě ta správná volba!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 10 plátků vepřové kýty
- 3 skleničky Moravanky
- strouhanka
- vejce
- sůl
- olej
Maso naklepeme a osolíme. Obalíme je nejprve ve strouhance, kterou dlaní do masa vtlačíme a pak vrozšlehaném vajíčku. Plátky ihned opékáme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Osmažené je naskládáme na pekáč, zalijeme Moravankou i s nálevem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
Podáváme s bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.