Výroba domácího pesta není vůbec složitá, příprava zabere sotva pár minut a jeho chuť je skvostá! A cože je vlastně to pesto? Je to zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je skvělá zelená bazalka. Původ receptu pochází z Itálie a samotný název je odvozen ze slova "pestare", což v překladu znamená tlouci, mlátit.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 5-6 velkých stroužků česneku
- 1-2 dcl nejkvalitnějšího olivového oleje
- 1 balíček (75 g) piniových semen - ve velké nouzi lze nahradit jádry vlašského ořechu
- 125 g parmazánu
- 2 květináčky čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Veškeré ingredience (stromečky bazalky ustřihneme nůžkami a před přípravou důkladně pod tekoucí vodou opereme) a přísady rozmixujeme v mixéru na konzistenci hladké omáčky a bezprostředně servírujeme s čerstvě uvařenými těstovinami. Ty si uvaříme ve vroucí vodě dle návodu na obalu.
Jak správně uvařit těstoviny? Toto a mnohem více se dočtete v článku Těstoviny vážně i nevážně. Co znamená al dente, co jsou špagety uhlířů a jaké těstoviny vlastně známe?
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.