Pečená kachna se na našich stolech objevuje vzácněji, a to spíše ve sváteční dny. S ohledem na blížící se den maminek je ale právě tato neděle ideální čas k tomu si takový pokrm doma připravit. Dnes netradičně, a sice na boloňský způsob.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 1 kachní játra
- 20 g cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka tymiánu a rozmarýnu
- 2 lžíce koňaku
- 300 g rajčat
- střídka žemle
- sůl
- mletý pepř
Vykuchanou, očištěnou a omytou kachnu necháme okapat a mezitím si připravíme nádivku.
Utřeme kachní játka, přidáme rozsekanou cibuli, utřený česnek, špetku tymiánu, rozmarýnu a střídku žemle pokropenou koňakem, vše osolíme a dobře promícháme.
Kachnu naplníme nádivkou, necháme asi 30 minut v chladnu, pak ji vložíme na pekáč, podlijeme vodou, posolíme, popepříme, přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata a pečeme za občasného polévání doměkka.
Podáváme s bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.