Ryby a zelenina jsou dohromady vždy zárukou pestré, chutné a hlavně zdravé stravy. O tom se přesvědčíme i v níže uvedeném receptu, ve kterém si společně připravíme lahodný salát, který bude navíc díky jablkům příjemně osvěžující. Ideální večeře, která bude chutnat celé rodině.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 300 g dušeného rybího filé
- 100 g jablek
- 1 citron
- 100 g sterilovaných okurek
- 2 vařená vejce
- 2 papriky
- 30 g cibule
- 1 rajče
- 1 malá Majolka
- snítka petrželky
- sůl
- mletý pepř
Lehce podušené rybí filé pokrájíme na malé kousky a pokapeme šťávou z jednoho citronu.
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na drobné kostky. Okurky nakrájíme rovněž na drobné kostky. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na kolečka. Papriky opečeme nasucho v troubě, sloupneme z nich slupku a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme velmi drobně.
Všechny suroviny smícháme v misce, osolíme, opepříme, přidáme majolku a lehce promícháme. Upravíme na misku a ozdobíme dílky rajčete a snítkou petrželové natě.
Necháme 4 hodiny v chladu rozležet. Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.