Máme tady opět neděli, venku za okny je krásné jarní počasí a nebýt všudypřítomných omezení, skoro nic by nám dnešní den nechybělo. A nebo přece jen ano? Správně! K neděli patří nějaký ten dezert, sladkost na mlsání, prostě něco na chuť. Ale že už teď odpoledne se vám nechce nic péct? Nevadí! Připravíme si čokoládovou pěnu. Lehký dezert, který se rozplývá na jazyku. Tady ani slova nestačí, prostě se musí ochutnat.
(foto: Pixabay)
Potřebujeme :
- 120 g čokolády
- 60 ml vody
- 1 lžíce másla
- 2 vejce (oddělíme žloutek a bílek)
- 2 lžíce rumu
Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Nikdy ji nerozpouštíme na přímém ohni bez použití nějaké tekutiny. Vaříme na velmi mírném ohni, až se vytvoří hustý krém.
Rendlík odstavíme, necháme trochu vychladnout a poté přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně přimícháme do čokoládové směsi. Bílky nepřešleháme, jinak bude mít pěna zrnitou strukturu.
Nalijeme do malých hrníčků nebo formiček a necháme vychladit (pokud netrváte na tom, že to musí být nedělní dezert, tak vydržte chladit i přes noc, o to lepší chuť pak bude).
Podáváme se šlehačkou a dozdobené čokoládovými hoblinami, případně drobným ovocem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.