Občas se stane, že neodhadneme množství chleba a nakonec nám doma zbude. Co s ním? Ze staršího chleba se vždy dělávaly topinky. Jsou snadné na přípravu, zvládne je úplně každý. Skutečnost, že se navíc spotřebuje veškeré pečivo a ještě se zasytí rodinka skvělou večeří, je bonus navíc. V tomto receptu budeme na topinky netradičně pokládat místo masové směsi zelí, které je v současné době plné virů tak moc pro naše tělo potřebné.
Potřebujeme :
- plátky chleba
- nakládané kyselé zelí
- uzenina (např. salám či špek)
- vejce
- olej
- česnek
- kari koření
- sůl
- pepř
Na pánvi rozehřejete olej, krajíce chleba rozkrojíte na půlky a osmažíte jako topinky. Topinky potřete stroužky česneku a posolte.
Po dosmažení poslední topinky přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí a nechejte trochu osmažit. Přidejte kari, které je v tomto receptu to nejdůležitější koření, můžete i pepř a sůl. Že je zelí hotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca 10 min.)
Zelí rozložte připravené topinky.
Jako poslední krok přidejte opět na pánev trošku oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnou omeletu, posolte, popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menší dílky a dejte na vrch topinek se zelím. Ihned podávejte.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.