Milovníci kuřecího masa si dnes příjdou na své. Na řadě jsou totiž famózní kuřecí křidýlka, která díky potření medem, přidání koření a naložení do vína budou mít vynikající chuť. Vyzkoušejte.
Potřebujeme:
- 6 kuřecích křidýlek
- 1,5 dcl červeného vína
- 2 lžičky medu
- špetka sušeného rozmarýnu
- několik kuliček černého pepře a jalovce
- mletá červená paprika
- sůl
Omytá křidýlka rozložte do zapékací mísy, osolte, posypte rozmarýnem, červenou paprikou a kuličkami pepře a jalovce. Každé stehýnko potřete medem a nakonec polijte červeným vínem a 1 dcl vody a dejte péct do trouby na 200 stupňů Celsia na asi 30 minut, dokud stehýnka neztmavnou a jsou propečená.
Během pečení stehýnka polijte výpečenou šťávou.
Podávejte s vařenými bramborami.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.