Halloweenská noc se blíží úprkem. Všude, kam jen oko dohlédne, se to hýří dýněmi (a to nemám na mysli bábovku ala dýni, kterou jsme vám představili minule), poletují netopýři a obydlí zdobí různá strašidla. Asi je zde jen málo čtenářů, kteří nikdy nedlabali dýni ... vypadá to krásně, hlavně děti to moc baví (vzniklý nepořádek po útoku na dýně raději nezmiňuji), ale co s vydlabanou dýní? Ta se nedá sníst. A my se chceme bát, ale také jíst. A tak to vezmeme jak se říká od lesa, půjdeme dlabat ... papriky. Během chvíle nám tak vznikne krásné a zdravé halloweenské jídlo, které potěší oko i chuťové pohárky.
A pokud se chcete bát ještě o trošku více, připomínám halloweenské recepty pro statečné děti.
Na dnešní recept budeme potřebovat:
- 4 pevné papriky (ideálně oranžové barvy, ale není podmínka)
- 1/2 kg mletého masa
- zelenina nakrájená na kostičky (cuketa, brokolice, rajčata)
- 1 rajčatový protlak
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky oregano
- 1/2 lžíce bazalky
- sůl a pepř
- olej
- strouhaný sýr
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a řádne promícháme. Po chvilce vhodíme nakrájenou zeleninu (celkové množství ideálně v poměru cca 250g), zalijeme protlakem, přidáme oregano a bazalku. Opékáme do změknutí zeleniny.
Mezitím si vezmeme papriky, odřízneme jim vršky a vyřízneme jim obličeje, tak jak jsme zvyklí u dýně. Takto připravené papriky poté naplníme masovo-zeleninovou směsí. Navrch dáme trošku strouhaného sýra a přiklopíme odříznutým vrškem.
Dáme do předem vyhřáté trouby zapéci zhruba na půl hodiny.
zdroj foto: - supersisterfitness.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.