Pečené kuře každý z nás zná, patří mezi klasiku oblíbených obědů, a to nejen pro svou snadnou přípravu, ale také chuť. A právě o chuti bude tento dnešní recept. Přesněji o chuti a vůni. Chuť kuřete jako taková je daná. Výrazně jí ale můžeme ovlivnit nádivkou, která může být pokaždé jiná. A pokud zkombinujeme výrazné chutě dominantních surovin, výsledek nás dostane do sedmého nebe. Nevěříte?
Potřebujeme:
- 1 celé kuře
- 200 g Olomouckých tvarůžků
- 150 g libovější anglické slaniny
- 1 celá palička česneku
- 4 jablka
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olej
Očištěné a omyté kuře zevnitř důkladně vymažeme utřeným česnekem. Dutinu dále naplníme pokrájenými tvarůžky promíchanými se slaninou a řádně zašijeme, aby nám směs během pečení nevytekla.
Kuře na povrchu lehce osolíme, položíme ho do pekáče s olejem, obložíme polovinami neloupaných jablek a v troubě upečeme dozlatova. Během pečení podléváme podle potřeby.
Podáváme s brambory.
(foto: pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.