Podzim je spojen nejen s padáním listí, ale také se spoustou šťavnatých jablíček. A právě ty budou hlavní ingrediencí našeho receptu, pro který jsme tentokráte zabrousili opět do doby našich babiček. Jak všichni víme, staré recepty jsou prověřené časem a mají své nezaměnitelné kouzlo a chuť. Tak pojďme na to, je před námi víkend, rodina nám za tento skvělý moučník zcela jistě vysekne poklonu.
Těsto :
- 300 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 g cukru moučka
- 120 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
Jablková náplň:
- 1 kg jablek
- 200 g cukru
- 1 lžička skořice
- 0,5 dl rumu
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosijeme na vál, přidáme rozdrobené máslo, vejce, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, kdy každou vyválíme na plát. Jeden díl dáme na vymazaný plech, potřeme jablkovou náplní a přikryjeme druhým dílem vyváleného těsta. Propícháme vidličkou, potřeme vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý moučník poté nakrájíme na řezy a pocukrujeme.
Náplň : oloupaná a pokrájená jablka posypeme cukrem a dusíme doměkka. Následně přidáme skořici a do vychladlých jablek přilijeme rum.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.