Situace u nás se opět značně zkomplikovala a úplné uzavření škol i restaurací značí pro mnohé z nás to stejné, co na jaře, a sice denně doma připravovat jídlo pro celou rodinu. Rychlé recepty, které zasytí, tudíž nyní budou opět velice žádané. A právě mleté maso je základní surovina objevující se často v receptech na přípravu rychlých jídel. Můžeme z něj připravit velké množství pochoutek, ať už je to klasická sekaná, karbenátky, kuličky či zapečené maso doslova s čímkoliv, a nebo můžeme zkusit také níže uvedený recept.
Potřebujeme :
- 100 g uzené slaniny
- 3 středně velké cibule
- 1 zelená paprika
- 750 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- 400 ml vývaru
- 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
- 1 plechovka bílých fazolek v tomatě
- 8 středně velkých rajčat
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžíce chilli (kdo má rád ostré)
- pepř a sůl
- 4 stroužky česneku
- sádlo (případně olej)
Pokrájíme nadrobno slaninu, papriku a cibule a vše dohromady necháme v kastrole zesklovatět na rozehřátém sádle. Poté přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem a podusíme.
Přidáme scezené a propláchnuté červené fazole a bílé fazolky i s nálevem. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu a fazolím. Vaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme mletou papriku, chilli a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečivem. Směs se dá rovněž použít k naplnění tortil.
(foto: recipes.co.nz)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.