Máte doma kuřecí prsa a nechce se vám dělat opět řízky, které jsou sice rychlé, všichni je mají rádi, ale přece jen by to občas chtělo nějakou změnu? Pak si připravte tuto kuřecí roládu! Rychlá, chutná, nenáročná, strčíte do trouby a o více se nemusíte starat. Co více si přát?
Potřebujeme:
- 4 větší kuřecí prsa
- 100 g salámu (šunka, šunkový)
- 1 středně velký pórek
- 3 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- olej
Kuřecí prsa omyjeme a podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší jednolité pláty.
Vezmeme větší plát alobalu, potřeme jej mírně olejem a naskládáme na něj maso tak, aby se okraje jednotlivých plátků trošku překrývaly. Vznikne nám takto masový obdélník jako základ pro stočení rolády.
Takto vzniklý plát masa posolíme, opepříme a celý potřeme hořčicí. Poté naskládáme šunku nebo jiný zvolený salám dle chuti a položíme celý očištěný pórek.
Pomocí alobalu svineme do rolády a do alobalu ji pevně zabalíme. Takto připravenou roládu v alobalu dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na zhruba 220°C a pečeme 45 minut.
Pak opatrně, myslíme na to, že pokrm uvnitř alobalu je nesmírně horký, odstraníme alobal, roládu trošku podlijeme vodou, vrátíme zpět do trouby a za občasného přelití výpekem dopečeme dozlatova.
Nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolkami.
(ilustrační foto: foodnetwork.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.