Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější ryby vůbec. Důvodem je mimo jiné i skutečnost, že díky tomu, že žije v potocích, není až tolik cítit rybinou jako třeba tolik rozšířený kapr. Příprava této ryby je navíc velmi rychlá a snadná. Jelikož velmi často slýcháváme, že ryby jsou důležitou součástí jídelníčku, a měli bychom je konzumovat minimálně jednou týdně, spojíme dnes příjemné s užitečným. Co to znamená? Že si připravíme rychlý a zdravý pokrm. Dnes v hlavní roli ryby, na řadu přichází pstruh.
Potřebujeme:
- 4 pstruzi
- 4 lžíce oleje
- hladká mouka
- sůl
Na omáčku:
- 1 hrnek nakrájených žampionů
- 2 lžíce másla
- 1/2 hrnku bílého vína
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Pstruhy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Pečeme zvolna na rozehřátém oleji po obou stranách do měkka.
Pečeného pstruha přendáme na talíř, kde jej přelijeme omáčkou. Tu si připravíme tak, že nakrájené žampiony podusíme na másle, zakapeme citronovou šťávou, přidáme petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.