Tento koláč je vlastně velmi jednoduchý, velice často ho dělávaly už naše babičky. Rozdělit si jej musíme do dvou dnů. Ten první jen zaděláme těsto a necháme ho přes noc v lednici odležet, druhý den je pak den náplně a pečení. Než se nadějeme, bude voňavý koláč na stole.
Potřebujeme:
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 rovná lžička kypřícího prášku
- 1/3 másla
Náplň:
- 2 tvarohy
- 6 lžic cukru
- vanilkový cukr
- 4 vejce
- šťáva ze 2 citronů
- 1 hrnek mléka
- rozinky
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které v mikrotenovém sáčku uložíme na 1 den do lednice. Na druhý den vymažeme dortovou formu, vyplníme ji těstem a pouze zapečeme.
Nedopočené těsto potřeme tvarohovou náplní. Tu připravíme tak, že ve šlehači ušleháme tvaroh se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou, přidáme sníh z bílků a lehce zamícháme.
Přidáme rozinky, hmotu natřeme na zapečené těsto a v mírně vyhřáté troubě dopékáme ještě asi 1 hodinu. Před koncem pečení můžeme ještě povrch poklást plátky citrónů.
Mírně vychladlé pak rozkrájíme, lehce pocukrujeme a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.