I ve své kuchyni si díky dostupnosti surovin můžeme lehce navodit atmosféru daleké ciziny, zejména pak exotických pokrmů. Využijme tedy společně čas, kdy se život u nás i ve světě díky pandemii zpomalil, leckde úplně zastavil. Hranice se uzavřely, cestovat v současné chvíli není možné a tak se pomyslně nabízí jedno staré přísloví ... "když nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře"...aneb nemůžeme cestovat a ochutnávat tak zahraniční delikatesy, pojďme si tedy připravit zahraniční kuchyni doma!
Moc nás potěší, když se v komentářích s námi podělíte o to, jakou zahraniční kuchyni či pokrm máte nejraději a proč.
A teď už vhůru k jehněčímu kebabu.
Potřebujeme:
- 450 g mletého jehněčího
- 55 g čerstvého koriandru
- 1 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 zelené chilli papričky
- 1/2 lžičky sušeného koriandru (prášek)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky garam masaly
- 2 lžičky strouhaného zázvorového kořene
- 1 lžička soli
- šťáva z 1/2 citronu
Dvě lžičky štávy z citronu vmíchejte do mletého jehněčího a nechejte odpočívat.
Smíchejte olej, rozetřené stroužky česneku, nasekané chilli papričky zbavené semínek, kmín, sušený koriandr, zbývající citronovou šťávu, kurkumu a sůl. Tuto pastu vmíchejte do masa a přidejte ještě sekaný čerstvý koriandr.
Namočenýma rukama maso umístěte na špejle - na každé špejli vytvarujte z masa malou klobásku. Potřete olejem a grilujte v troubě nebo na grilu, dokud se maso řádně nepropeče.
Podávejte s plackami pita a s rajčatovým čatní:
- 4 větší rajčata
- 1 cibule
- 2 feferonky
- práškový cukr
- sůl
- dle potřeby citrón
Rajčata spaříme a oloupeme. Rozmačkáme je vidličkou. Vmícháme k nim drobně nasekanou cibuli a feferonky a ochutíme solí a cukrem, případně i citrónovou šťávou.
A jak si připravit zmiňované pita placky? To se již brzy dozvíte v následujícím článku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.