Máte chuť na rychlé, a přesto zdravé a lehké jídlo? Není nic snažšího, připravte si s námi tyto vynikající špenátové halušky.
Potřebujeme:
- 300 g špenátu
- 1 cibule
- 40 g tuku
- 50 g brynzy
- 300 g strouhaného sýra
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 70 g krupice
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Rozmrazený špenát podusíme asi 3 minuty na cibulce. Pak vmícháme brynzu, část sýra, vejce, žloutek a krupici. Dochutíme solí a kořením. Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Když vyplavou na povrch, dáme je do vymazané formy, posypeme zbylým sýrem a dáme na 20 minut zapéct.
Podáváme se salátem.
(ilustrační foto: thecookreport.co.uk)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.