Pracovní týden končí, víkend je před námi. Hodně z nás čeká pobyt na horách, neb sníh a lyže volají, a k tomu jsou ideální do batohu nějaké sušenky na rychlé občerstvení. Tak tady přinášíme jeden nenáročný a zaručený recept, jak si je doma připravit.
Potřebujete:
- 200 g hladké mouky
- 110 g másla
- 85 g cukru krystal
- 1 bílek
- na kousky nalámaná čokoláda
Troubu předehřejte na 150 stupňů Celsia. Na plech rozprostřete pečící papír. Máslo třete s cukrem dohladka, prosijte na směs mouku a vypracujte těsto.
Na lehce pomoučeném vále těsto vyválejte a tvořítky vykrajujte dané tvary, například kolečka. Okraje potřete bílkem, doprostřed každého umístěte kousek čokolády a přiklopte dalším z těsta vykrojeným tvarem. Kraje spodního i vrchního dílu přitiskněte k sobě. Na ozdobu můžete umístit kousíček čokolády i na vršek sušenky.
Pečte v troubě asi 35 minut.
Náš tip: Pokud vykrajujete sušenky ve tvaru srdíčka, získáte tak i první tip na to, čím překvapit letos svého partnera na den sv.Valentýna.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.