Blíží se nám svátek svatého Martina. Ano, správně řeknete, že k němu se přece jako pokrm váže husa, na druhou stranu jsou mezi námi tací, co dají přednost kachně, která je přece jen více dostupnější. Tak začínáme jízdu svatého Martina právě kachničkou (a nebojte, husy také budou).
Potřebujeme :
- 1 kachna
- sůl
- kmín
Postup je tak jednoduchý, že už asi nic jednoduššího být nemůže. Stačit nám budou přesně tři kroky, posuďte sami :
1) Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme ze všech stran i zevnitř, položíme do pekáčku a kůži lehce posypeme kmínem.
2) Pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 5 hodin.
3) Poté odklopíme víko a dopečeme kůrčičku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.