Že se dá marmeláda udělat téměř ze všeho je věc poměrně známá a pro kuchařinky, které rády experimentují, i vítaná (pomineme zde fakt, že pak se vlastně nesmí nazývat jako marmeláda, jelikož jako „marmeláda“ se smí nazývat pouze marmeláda vyrobená alespoň z jedné pětiny z citrusových plodů). Necháme legislativu a směrnice stranou a zeptám se vás, napadlo vás někdy smíchat rajčata a ovoce? Pojďme to zkusit společně.
Potřebujeme :
- 500 g rajčat
- 500 g navinulých jablek
- 500 g sladkých hrušek
- 500 g švestek
- 1 kg cukru
Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Jablka a hrušky rozkrojíme a vykrojíme jádřince. Švestky vypeckujeme.
Vše dáme do širokého hrnce a pomalu rozvařujeme. Pokud je třeba, před počátkem varu podlijeme naběračkou vody.
Rozvařené ovoce a rajčata rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Pak vrátíme zpět do hrnce, přidáme cukr a vaříme tak dlouho, až je směs hustá. Vařící marmeládu vlijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.