Špenát - jedná se o důležitou listovou zeleninu. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. My si dnes z něj netradičně připravíme žemlovku, která by jistě chutnala Pepkovi námořníkovi.
Potřebujeme :
- 4 rohlíky
- 4 dl mléka
- 400 g špenátu
- 4 vejce
- 60 g tuku
- cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného sýra
Pečivo naložíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymaštěného částí tuku.
Zmrazený špenát vložíme na cibuli, kterou jsme předtím zpěnili na zbytku tuku, rozpustíme, osolíme a přidáme česnek a pepř. Poté vmícháme vejce a směs navrstvíme na připravené housky. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.