Dnes vám přinášíme tip na zcela jiný druh bábovky, než jsme zvyklí. Nejen, že se nepeče, ale je plná lahodného tropického ovoce ochuceného rumem. Věříme, že si pochutnáte.
Potřebujeme :
- ananas
- 6 žloutků
- 170 g moučkového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání
- 50 g mletých oříšků
- tuk na vymaštění formy
- 8 kiwi
- 5 – 6 lžic bílého rumu
- lžíce kakaa
Ananas oloupeme a rozmixujeme. Žloutky, 130 g cukru a 6 lžic teplé vody ušleháme ve vodní lázni do pěny. Vyjmeme a mícháme do zchladnutí. Ananasové pyré vmícháme do ušlehané šlehačky. Formu vymažeme a vysypeme mletými oříšky. Naplníme krémem a přikryté fólií mrazíme asi 5 hodin. Kiwi oloupeme, rozmixujeme a ochutíme 40 g cukru a rumem. Bábovku vyklopíme, rozkrájíme, poprášíme kakaem a podáváme s kiwi.
Tip: Pokud nemáte kiwi, nahraďte je mangem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.