Linecké cukroví je tradice, která asi nikdy neupadne. Poté, co jsme si ukázali, jak si udělat perníková vajíčka, se tentokrát zaměříme na vajíčka linecká. Jarní svátky klepou na dveře.
Linecká vajíčka
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g Korunního cukru na pečení
- 2 žloutky
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- Korunní cukr moučka na vyvalování těsta a na pocukrování
- Meruňková marmeláda na promazávání
Prosejeme mouku, přidáme cukr, máslo pokojové teploty, citronovou šťávu a žloutky. Pro rozpracování těsta použijeme ruce. Zpracováváme, dokud těsto nebude mít hladkou konzistenci a přestane se lepit. Hotovou směs necháme v chladném prostředí odležet alespoň hodinu.
Poté vysypeme vál moučkovým cukrem a na něm vyvalujeme těsto na tloušťku cca 2 mm. Vykrajujeme kolečka případně jiné tvary.
V předehřáté troubě pečeme asi 10 minut na 180 °C, dokud nebudou růžové. Hotové kousky slepujeme meruňkovou marmeládou a nakonec je pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.