Ředkvičky se dají jíst syrové, loupané, neloupané, mohou se trošku posolit, čímž se uvolní jejich palčivá chuť (palčivá chuť je intenzivnější, jsou-li kořeny nebo bulvičky napadeny škůdci), která je způsobena hořčičným olejem. Nejlepší ředkvička je čerstvá, tj. právě utržená. Její nevýhodou je, že se nedá dlouho skladovat, rychle totiž vadne. Ředkvičky lze použít do mnoha salátů, pomazánek, polévek nebo jako přílohu k masu atd. Zelené lístky chutnají také dobře, ze starších listů lze připravit špenát.
Na dnešní salát potřebujeme :
- 4 svazky ředkviček
- 200 g celeru
- 200 g 30% Eidamu
- 2 bílé jogurty
- pepř
- sůl
- cukr
- hořčice
- petrželka
- kopr
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem.
Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a koprem, opepříme a posypeme petrželkou nebo koprem.
Podáváme vychlazené s bílým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.