Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází z 1. století n. l. ve známé Apiciově knize (který žil v době císaře Tiberia), kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Druhý historický záznam pochází z dvanáctého století, kdy Gugliemo di Malavelle popisuje hostinu, při které se podávaly macarrones sen logana, což v překladu znamená těstoviny v omáčce. A o století později se v historii objevuje těstovina Jacopore da Todi.
Toliko něco málo z historie a nyní už k samotnému receptu, dnes velmi lehký a rychlý recept, jak už se na leden hodí.
Potřebujeme :
- jakékoliv těstoviny
- zelí
- 1 cibule
- olej
- sůl
- muškátový oříšek
Nejprve si uvaříme těstoviny (jakékoli).
Zpěníme do růžova cibulku na oleji, přidáme nakrájené zelí, lehce podlijeme a dusíme do měkka.
Udušené zelí potom smícháme s uvařenými těstovinami, podle chuti dosolíme, a vylepšíme špetičkou muškátového oříšku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.