Domácí houstičky (příprava 20 min.):
Suroviny:
- 30 g čerstvého droždí
- 1 lžička krupicového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- asi 250 ml vlažného mléka nebo vody
- 50 g másla
- 1 velké vejce + 1 velký žloutek
- 1 lžička soli
- 1 zbylý bílek na potření
Příprava:
Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 150 ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca 50 ml, postupně přidávejte), přidejte změklé máslo, vejce, žloutek a sůl a vypracujte lehké, vláčné těsto. Nechte ho asi 1–1,5 hodiny v teple kynout. Troubu zahřejte na 190 °C. Vykynuté těsto zpracujte a vytvořte z něj menší bulky. Naskládejte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem, nechte trochu nakynout a potřete bílkem. Pečte dozlatova, asi 20 minut.
- Plátkový sýr
- Amálka šunka nejvyšší kvality Krásno
- Detské párky Kája Krásno
- Černé olivy
- Domácí houstičky
Nejprve si podle receptu připravte domácí houstičky. Do vychladlých houstiček udělejte několik příčných zářezů a zasuňte do nich plátky šunky a sýra vykrájené do tvaru bodlin. Z dalších plátků šunky udělejte kornoutky, které budou tvořit ježčí čumáček. Na vrchol čumáčku umístěte černou olivu a z párků vytvořte ježčí tlapičky. Podávejte se zeleninou.
www.krasno.cz/recepty
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.