V minulém receptu jsme si představili lahodný hruškový koláč z Francie. I v tomto článku ještě zůstaneme u hrušek jako základní surovině receptu, tentokráte ale v úplně jiné verzi, a sice jako teplý dezert. Příprava je snadná, výsledek pak jistě potěší. Možno použít i jako takový rychlý osvěžující moučník.
Potřebujeme
- 1 velká sklenice půlených hrušek (kompotovaných)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- špetka skořice
Krém :
- 1/4 l šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce medu
- 200 g hořké čokolády
Na ozdobu
- pistácie
- šlehačka
Hrušky necháme řádně okapat na sítku. Kompotovou šťávu (cca 1/8 l) spolu s citrónovou šťávou, skořicí a cukrem svaříme. Tímto roztokem poté potřeme okapané hrušky, necháme dobře vychladit.
Šlehačku, vanilkový cukr a med necháme přejít varem. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme do šlehačky a za stálého míchání jí důkladně rozpustíme.
Hrušky naservírujeme na talířky, jemně přelijeme horkým krémem a posypeme drobně nasekanými pistáciemi, případně kopečkem ušlehané šlehačky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.