Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pstruh v županu z lískových oříšků

Pstruh v županu z lískových oříšků

1.6.2018 - redakce Babinet.cz

Sladkovodní ryby se v našem jídelníčku bohužel objevují stále velmi zřídka. Přitom obsahují vysoký obsah nenasycených mastných kyselin řady omega–3, řadou vitaminů (vitamin A, D),  minerálních látek (zejména jódu a selenu) a kvalitní a lehce stravitelné bílkoviny, které dobře sytí a jejich vyšší příjem uvítají zejména ti, kteří chtějí hubnout. Vyzkoušejte proto náš originální recept a přijďte rybám na chuť.

  • 4 pstruzi
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 40 g rostlinného tuku nebo oleje
  • 60 g másla
  • 100 g jader lískových oříšků nakrájených na tenké plátky

Očištěné a vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a opepříme. Do papírového sáčku nasypeme mouku, pstruhy jednoho po druhém vkládáme do sáčku, důkladně jím zatřepeme, aby mouka obalila rybu ze všech stran a přebytečnou mouku setřepeme zpět do sáčku.
Na pánvi na rozehřátém tuku pstruhy asi 10 minut po obou stranách opečeme. Poté tuk z pánve slijeme, přidáme 30 g másla a pstruhy na malém ohni dalších 4-5 minut po obou stranách dusíme.
Mezitím na malé pánvi na rozehřátém másle dožluta opečeme rozkrájené lískové oříšky - nesmějí však ztmavnout.

Pstruhy podáváme na předehřátých talířích pokapané máslem z pánve a zasypané praženými oříšky. Jako příloha se hodí vařené brambory a čerstvá nebo dušená zelenina.

Přejeme dobrou chuť!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz