Je leden, a většina z nás je v období odlehčeného stravování. Na druhou stranu zahřešit si je lidské, a takové vepřo-zelo a bramborový knedlík, kdo by odolal? Dnes si uděláme právě zmíněné knedlíky.
Potřebujeme :
- 800 g brambor
- 1 vejce + 1 žloutek
- 150 g hladké mouky
- 100 g hrubé krupice
- sůl
Ideálně už den předem si oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory, které zcedíme a necháme zcela vychladit. Na druhý den vychladlé brambory nastrouháme, přidáme žloutek, vejce, sůl a spolu s krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto.
Těsto na pomoučeném vále vytvarujeme na dva válečky o průměru 5 cm a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou občas nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily.
Vařené knedlíky nakrájíme na plátky a horké ihned podáváme.
Redakční tip :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.