Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

18.11.2017 - AndreaP.

Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné zelí na víně a k tomu kus pořádného masa, ať máme sílu na ten blížící se adventní kolotoč.

Potřebujeme :

  • 200 g vepřových řízků
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na přílohu:

  • 600 ml bílého vína
  • 2 jablka
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

 

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

Polovinu olivového oleje zahřejte na pánvi, přidejte česnek, okořeňte řízky solí a pepřem a osmahněte je na oleji z obou stran asi 1 minutu. Pak je umístěte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 8 až 10 minut, dokud nebudou hotové.

Víno přiveďte v hrnci k varu, přidejte oloupaná a nastrouhaná jablka, a natrhané kousky zelných listů. Vařte 10 minut, dokud zelí nezměkne. Okořeňte solí a pepřem.

Hotové řízky podávejte na předehřátém talíři s jablečným zelím.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip