U nás doma milujeme plněné maso ve všech podobách. Nejlepší na tom je skutečnost, že je vždy výsledek vlastně jiný, protože maso se dá naplnit pokaždé něčím jiným, a taky se dá krásně využít i to, co dům dá. A teď v době krátce před letní sezónou, kdy všude krásně voní bylinky, je ten nejlepší čas pustit se do plnění. Plnit se dá jakékoliv maso, dnes si ale spolu naplníme maso uzené.
Potřebujeme :
- 4 silnější plátky uzeného masa
- 1 plátek balkánského sýra
- 2 vařená vejce
- 1 cibule
- petrželová nať (i jakékoliv jiné bylinky)
- kmín
- pepř
Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou či bylinkami dle chuti. Maso spíchneme jehlou nebo ho sešijeme. Opepříme, okmínujeme, narovnáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijeme a za občasného podlévání pečeme do měkka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.