Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ukrajinské a ruské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku a Bulharsku.
My si dnes ukážeme jeho lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi.
Potřebujeme :
- 200 g paprikové klobásy
- 100 g uzené slaniny
- 200 g brambor
- 100 g cibule
- 100 g rajčat
- 100 g červené řepy
- 100 g kysaného zelí
- 100 g kořenové zeleniny
- 150 g bílého jogurtu
- bobkový list
- nové koření
- sůl
Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka. Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu. Podáváme s tmavým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.