Snídaně by měla obsahovat 25 % energie z celkového denního energetického příjmu. Snídat by se mělo do hodiny od probuzení. Pro naše tělo je nejvýhodnější po ránu konzumovat potraviny s nízkým GI (glykemický index je hodnota udávající, jak rychle se po snězení potraviny zvedne hladina cukru v krvi). Potraviny s nízkým a středním GI vedou k pocitu dlouhodobého nasycení.
Bohužel u některých z nás po ránu ve snaze doplnit tělu energii a rychle zahnat hlad vede k výběru nezdravých potravin, přejídání, hltání, jídlu ve spěchu a tím k přibývání na váze a žaludečním potížím.
A tak si dnes spolu připravíme snídani, po které nám bude dobře.
Potřebujeme :
- 2 vejce
- 100 g pohankové mouky
- 75 g pšeničné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- 250 ml ovesného nápoje Alpro
- 200 g uzeného lososa
- 6 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
- 4 lžic kaviáru
- čerstvý kopr
Vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a prášek do pečiva. Přilijeme ovesný nápoj Alpro a vypracujeme hladké těsto. Přidáme lžíci oleje. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme lívanečky po obou stranách dozlatova. Lívanečky zdobíme uzeným lososem, alternativou jogurtu Alpro, kaviárem a snítkou čerstvého kopru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.