Babinet.cz  /  Recepty  /  Diety  /  Špaldová omeleta

Špaldová omeleta

13.3.2017 - AndreaP.

Sv. Hildegarda z Bingenu údajně jednou řekla: „Kdyby už člověk nemohl nic jíst a nic mu nepomáhalo, špalda jej postaví na nohy.“ Moderní medicína špaldě připisuje pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému. Zároveň je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková, není tedy vhodná pro bezlepkovou dietu.

 

A jak si připravíme dnešní recept?

Asi 7 dkg špaldové mouky, lžičku prášku do pečiva, žloutek podle chuti pňsladíme,
a mléka dáme tolik, aby vzniklo řídké těsto.

Přísady dobře promícháme a omelety smažíme v oleji.

Plníme je například jogurtem či tvarohem, do kterého vmícháme semena sezamu, slunečnice, lnu, sekané mandle či jiné ořechy.

Tip : Špaldovou mouku přidáváme do běžných receptů; začínat bychom měli jednou
třetinou a dojít můžeme až na jednu polovinu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz