Vynikající tip na blížící se nedělní oběd, tak přesně toto je tato úžasně šťavnatá pikantní kachna.
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 8 stroužků česneku
- 1 feferonka
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- trochu chilli nebo pálivé papriky
- 4 lžíce octa
- 1/2 lžičky práškového cukru
- 4 lžíce oleje
- sůl
Kachnu očistíme a naporcujeme. Rozetřeme česnek a nadrobno nasekáme feferonku. Přidáme ocet a všechno koření a rozmícháme.
Směsí potřeme kousky kachny a necháme odpočinout aspoň 3-4 hodiny.
Pak rozpálíme olej a vložíme na něj kousky kachny. Osolíme a po chvíli zmírníme plamen, podlejeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Těsně před koncem vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.