Vánoce jsou již za dveřmi a proč nezkusit naservírovat k lahodnému drinku i něco dobrého na zub. Baileys truffles neboli lanýže s Baileys vám rozzáří každý vánoční stůl a přinesou na něj trochu luxusu. Nejenže vypadají opravdu neodolatelně, ale také báječně chutnají. Příprava truffles je tak jednoduchá, že si je bez problému uděláte i doma.
INGREDIENCE:
Na truffles
- 100 ml Baileys Original
- 270 g hořké čokolády (min 60 % kakaa)
- 150 g másla
- 150 ml smetany
Na ozdobení:
- 250 g hořké čokolády (min 60 % kakaa)
- 250 g kakaového prášku
POSTUP:
- Čokoládu a máslo vložte do vodní lázně a nechte směs pozvolna roztavit. Nemíchejte, aby se neutvořily hrudky. Po roztavení směs z vodní lázně vyjměte a metlou vmíchejte smetanu s Baileys.
- Směs nechte vychladnout v lednici po dobu 2 hodin. Poté vytvarujte za pomoci lžíce kuličky a nechte dalších 30 minut v lednici.
- Před servírováním roztavte zbývajících 250 g hořké čokolády a ponořte do ní jednotlivé kuličky, které následně obalte v kakaovém prášku. Dobrou chuť.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.