Uvažuji, jak popsat níže uvedený recept, a pořád mě napadá jedno jediné, a sice, že se jedná o typicky studentské jídlo. Co tím mám na mysli? Že je to rychlé, levné, pikantní a zasytí. S chlebem či celozrným pečivem ideální. Prostě rychle připravená večeře. A když se tak nad tím zamyslím ještě trošku více, tak mi vzápětí dojde, že variace na tento pokrm se u nás doma dělá docela často. Muž (a to už dávno není student), když ho přepadne "mlsná" a neví coby, tak přesně toto se na pánvi objeví. A vážně to vždycky voní. Akorát pak mám jistotu, že v ledničce můžu marně hledat papriku, cibuli, pórek a nějaký ten odložený salám. Vše se upotřebí, nic nezbyde.Tak jdeme na to ...
- 1 hrnek salámu nakrájeného na hranolky (možno použít i kvalitní klobásku)
- 2 kapie (papriky)
- 2 feferonky
- 2 cibule
- 6 lžic kečupu
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
Salám osmahneme na oleji a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Pak přimícháme kečup, nakrájenou kapii, nasekané feferonky, osolíme a opepříme.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.