Tento recept uveřejnil ve své nejslavnější Velké kuchařce také Vilém Vrabec (rok 1970). Jak z tohoto vyplývá, už v minulém století patřila tato polévka mezi oblíbené zahraniční pokrmy. Pojďme si tedy spolu ukázat, jak si takovou vynikající polévku připravit.
Potřebujeme (pro 4 osoby) :
- 12 tenkých plátků bílého chleba
- 4 dkg másla
- 4 vejce
- 1 litr hovězího vývaru
- 4 dkg nastrouhaného parmazánu
- trošku pažitky
Plátky z bílého chleba potřeme máslem, osmažíme do světležluta a vložíme je do polévkových talířů. Na každou porci vyklepneme jedno čerstvé vejce, opatrně dolijeme vývarem a talíře dáme na chvíli do horké trouby, aby vejce trochu ztuhla. Poté jednotlivé porce polévky posypeme nastrouhaným parmazánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.