Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Krémová pórková polévka

Krémová pórková polévka

6.7.2014 - AndreaP.

V létě, kdy je všude plno čerstvé zeleniny, je ideální čas pro zeleninové polévky. Jsou rychle hotové, takže nemusíme trávit půl dne u sporáku v kuchyni, jsou rovněž plné vitamínů a co je hlavní, tak zasytí. Dneska si teda uvaříme jednu výbornou pórkovou polévku, kdy recept na ní je z našich diskuzních fór, kde jsou skvělé kuchařinky, které se leckdy o své recepty podělí, navzájem si poradí a inspirují se. Tady tento pochází od babinetky Dagi.

 

Potřebujeme

  • 4 velké pórky
  • 2 střední brambory
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 850 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • mletý pepř

 

Pórky řádně očistíme, rozpůlíme podélně na půlku a nakrájíme najemno. Řádně propláchneme vodou, scedíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájený pórek, brambory a cibuli a promícháme, aby se zelenina krásně obalila máslem. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme cca 15 minut na mírném plameni dusit, občas promícháme.  Poté přidáme vývar a mléko a přivede k varu. Opět přikryjeme pokličkou a necháme vařit, dokud není zelenina měkká (cca 20 minut). Hotovou polévku poté ponorným mixérem rozmixujeme.

Na talíři dozdobíme pažitkou a lžičkou smetany (nemusí být).

 

(fotografie)

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.